FOLLOWERS

Saturday, 10 December 2011

Kerana FACEBOOK !

Assalamualaikum kepada semua yang sedang membaca entry zateyl sekarang nih .
Da lame da tak update belog , and entry zateyl yang sebelom sebelom nih punn zateyl dah delete .
Bukan apee , nak start new life . heeee . cerita lamee kitee tutop , hehee .
Harii nih zateyl rase mud zateyl memang untukk update belog yang dah lame zateyl tak singgah . kesian belog zateyl ney , tuan diaa tak jenguk diaa punn , eheee . sorry yee . keadaan tak mengizinkan . Sudah sudah , asyik merapu jee , bilee nak start story nih . heeee . Okay . Today zateyl nak ceritaa sikedd ''tentang cinta'' , bileee orang bace entry kitee pasal ''cinta'' mestii ade segelintir yang cakap kitee gatal , kan kan ? Heheee , sambong semula , cinta nih kadang kadang menyakitkan hatii , kadang kadang buat kitee rase bahagia . timee cinta tuu menyakitkan hatii terasee macam nak marah marah , menjerit kuat kuat jee kan . ahaaaa , lumrah bercinta . tapii bilee time happy tuu rase macam nak repeat balek time yang buat kitee happy . kann ? Patah balikk pasal menyakitkan hati , banyak puncaa yang jadii sebab yang menyakitkan hatii , now kann pasangan couple lhaa kan , banyak gado sebab FACEBOOK . betol tak ? ahaaa . saye jawab betol . kenapee sebab FACEBOOK pulak . mesti tertanyee tanyee , haaaa . tu yang zateyl nak story sebenarnyee ,eheee . skrg nih girl/boy yang dah ade gf/bf ponn still menggatal dalam FACEBOOK . Layan girl/boy lainn dalam chat . Bilee terkantoiii dengan gf/bf baruu lhaa merah padam mukee merayu rayu mintak maap , pujuk memujuk . ade sesetengah bf/gf yang mengaku ade jugak yang tutop . Mane yang dah terkantoii dengan kitee tapii taknak mengaku , memang susah lhaa untok kitee percayee kat diorang . kann ! Ade membea zateyl ckp lhaa kan , kalauu kitee tengok lelaki lhaa kan , memang diorang ramaii ''aweks'' tapii dalam hatii diorang hanyee seorang jeee yang diorang sayang . betol kee ? macam tak pecayee pulak . susah nak pecayee . ahaaaa . seriously , sekarang ney ramaii pasangan couple yangg bergadohh disebabkan FACEBOOK . yang dah ade anak bini ponn bolee gado . senang ceritaa . FACEBOOK nih kadang kadang bolehh menghancorkan kehidupan kitee . Suami isterii bergadoh sebab suami/isteri layan orang lainn dalam FACEBOOK . Lelaki/perempuan kalau tengok perempuan/lelaki canti/hensem sikedd mulee lhaa layan chat or wall diorang , sedangkan mereka dah ade anak bini/kekasih . haisshhh . tulhaa yang payahnyee kalau ade FACEBOOK . so after this berjaga jaga lhaa . gunee FACEBOOK dengann sebaik baik nyee . untok berdakwah kee . or untok bendee yang penting . bukan untok bermesra mesra dengan perempuan/lelaki lainn sampaii jadi satuu bendee yang tak diinginkan iaitu ''PERGADUHAN'' .

No comments:

jerit sini